kasteelRegie: Tonneke vd Sluijs

HARTO nam u deze keer mee naar het Engeland van de jaren zestig.

The Beatles zijn alom bekend en zetten de trend. De band reisde de hele wereld over en veroorzaakte een ware revolutie. Vooral jonge mensen laten van zich horen.

George Harrison ging naar India en ontmoette daar Ravi Shankar, een bekende musicus.

Door zijn muziek maakte George kennis met de typische slepende sound van de sitar en zo ontstond het nummer “Within You, Without You”, waarmee de toon voor deze thriller werd gezet. Ook andere nummers van The Beatles waren een bron van inspiratie voor dit stuk.

Over het stuk:

In Rosedale Abbey, een klein Engels dorp, gaat de laatste graaf van Dunholm Castle zich verloven met een mooie, jonge actrice. Om dit heugelijke feit te vieren heeft hij enkele zeer goede vrienden uitgenodigd, die hierover hun eigen gedachten hebben….

Wat een feestje had moeten worden, eindigt met een dramatische gebeurtenis;Er wordt een moord gepleegd! En wie is de dader? Het politieonderzoek brengt een paar vreemde zaken aan het licht en ieders ware aard komt boven.

Hoe ga je met elkaar om als er geen uitweg meer is, met liefhebben en haten, met goed en kwaad,met winnen en verliezen? Wat heb je nodig?

 

“All You need is love”