100Meernséénakterfestival HARTO deed wederom een gooi naar een van de felbegeerde prijzen op het 2-jaarlijks éénakterfestival met het stuk:

De Luchtballon ( Carl Slotboom ) onder regie van Ron van Lente.

Vier mensen maken een ballonvaart. Uiteenlopende types die, voordat ze opstegen, al de nodige woordenwisselingen met elkaar hebben gehad. Toen op grote hoogte een onderdeel van de brander afbrak en de ballon géén kant meer op kon kwam men nader tot elkaar……

HARTO speelde als laatste van 4 verenigingen op vrijdagavond 15 mei. De uiteindelijke jurybeoordeling en prijsuitreiking vond plaats op zaterdag 16 mei. De zéér vakkundige jury bestond uit Ella van Drumpt, Jette van der Meij, Jaap Stobbe en Henny van Schaijk.

HARTO’s Annet van Rooijen (helemaal rechts op de foto rechtsonder) werd genomineerd in de categorie beste actrice vanwege haar leidende rol, haar constante spel, haar kleurrrijke outfit en haar onvervalste accent. De jury memoreerde daarnaast nog even haar “balancerende act” op naaldhakken over de bijzonder smalle rand van de ballonmand.

Voorts werd HARTO daarnaast als enige genoemd vanwege haar wederom schitterende decor; iets waar HARTO inmiddels de nodige naam en faam mee heeft verworven. (Henk Vink en Peter van Schaijk)

Voor een uitgebreide reportage zie eenakterfestival 2009 op de pagina “gespeeld”.

HARTO was voor het laatst 1e prijswinnaar van het beste stuk met “een ster in de spiegel” vertolkt door Ludovitch von Strebenkunkel.

Meer info: www.meernseenakterfestival.nl

125Harto
151jury op toneel  146Ella en Jette
162Wolfsen en Jaap 153Genomineerden beste actrice