Recent2020-09-03T13:11:46+01:00

Voorstellingen

Recent gespeeld

Liever geen bloemen

Het verhaal begint als George Komball, een zeer zwaarmoedig persoon, zijn dokter hoort praten over een andere patiënt die opgegeven is vanwege hartproblemen. George denkt dat het over hem gaat en hij aanvaard dapper z’n lot. Alle zaken worden op orde gesteld en hij schrijft een hartverscheurende brief aan zijn vrouw, die ze mag lezen na zijn overlijden. Ook zorgt hij voor de toekomstige weduwe. Op de begraafplaats koopt hij genoeg ruimte voor zichzelf, zijn vrouw en haar nieuwe echtgenoot. Hilariteit en complicaties volgen………..

Regie: Carla de Goeij  Assistente: Jeanet Kloppenburg.

De voorstellingsdata zijn 20, 21 en 22 oktober 2022. Voor reserveren klik hier.

Aanvang 20:00 uur  Ons Dezibel, Wilhelminalaan Harmelen. Entreeprijs € 10,–

Goed Fout (Haye van der Heyden)

Na de crematie van Ben komen wat vrienden en familie bij elkaar in zijn huis. Ben heeft de oorlog overleefd en heeft samen met zijn vrouw in een concentratiekamp gezeten. Hij vertelde er alleen nooit over. Nu er herinneringen worden opgehaald, komt ook onvermijdelijk de oorlog ter sprake.

In het gezelschap zitten Ben’s dochter Elsbeth met haar vriend, een joodse tante met haar man, de buurvrouw met haar dochter en een oude vriend van Ben. Als Elsbeth de aanwezigen vertelt dat de vader van haar vriend een NSB-er is, wordt daar door iedereen anders op gereageerd. De buurvrouw, het type niet-joodse vrouw die precies denkt te weten wat wel en niet kwetsend is voor Joden, is het felst. De man van de Joodse tante is heel nuchter: “Mijn vader was zetter bij de krant, dat ben ik óók niet…” en daartussen, in alle kleuren en nuances, de meningen van de anderen. Het buurmeisje stelt, vanuit haar kinderlijke onschuld, scherpe vragen. Oude kameraad Brummer weigert antwoorden te geven.

“Goed fout” van Haye van der Heyden, zelf kind van een ‘foute’ vader, laat prachtig en pijnlijk zien welke sporen de oorlog achterlaat op de tweede generatie en laat de valkuilen zien van denken in zwart/wit of goed/fout, zonder oog voor alle nuances die daar tussen zitten. De bevrijding is ruim 75 jaar geleden, maar de gesprekken, de discussie, zijn onverminderd actueel.

De voorstellingsdata zijn 21, 22 en 23 april 2022. Voor reserveren klik hier.

Aanvang 20:00 uur  Ons Dezibel, Wilhelminalaan Harmelen. Entreeprijs € 10,–

Titel

Ga naar de bovenkant