Recent2020-09-03T13:11:46+01:00

Voorstellingen

Recent gespeeld

Goed Fout (Haye van der Heyden)

Na de crematie van Ben komen wat vrienden en familie bij elkaar in zijn huis. Ben heeft de oorlog overleefd en heeft samen met zijn vrouw in een concentratiekamp gezeten. Hij vertelde er alleen nooit over. Nu er herinneringen worden opgehaald, komt ook onvermijdelijk de oorlog ter sprake.

In het gezelschap zitten Ben’s dochter Elsbeth met haar vriend, een joodse tante met haar man, de buurvrouw met haar dochter en een oude vriend van Ben. Als Elsbeth de aanwezigen vertelt dat de vader van haar vriend een NSB-er is, wordt daar door iedereen anders op gereageerd. De buurvrouw, het type niet-joodse vrouw die precies denkt te weten wat wel en niet kwetsend is voor Joden, is het felst. De man van de Joodse tante is heel nuchter: “Mijn vader was zetter bij de krant, dat ben ik óók niet…” en daartussen, in alle kleuren en nuances, de meningen van de anderen. Het buurmeisje stelt, vanuit haar kinderlijke onschuld, scherpe vragen. Oude kameraad Brummer weigert antwoorden te geven.

“Goed fout” van Haye van der Heyden, zelf kind van een ‘foute’ vader, laat prachtig en pijnlijk zien welke sporen de oorlog achterlaat op de tweede generatie en laat de valkuilen zien van denken in zwart/wit of goed/fout, zonder oog voor alle nuances die daar tussen zitten. De bevrijding is ruim 75 jaar geleden, maar de gesprekken, de discussie, zijn onverminderd actueel.

De voorstellingsdata zijn 21, 22 en 23 april 2022. Voor reserveren klik hier.

Aanvang 20:00 uur  Ons Dezibel, Wilhelminalaan Harmelen. Entreeprijs € 10,–

Het kan weer

Het kan weer !!   We gaan, vooralsnog dus wel Corona-proof, voor onze toneelliefhebbers weer de planken op met :

GOUWE HANDJES (Haye van der Heijden)

 

In Gouwe handjes gaat het over Louis, die ten einde raad is als zijn vrouw Emma, waar hij intens gelukkig mee was, plotseling sterft. Aan haar sterfbed moet hij Emma beloven na haar dood weer gelukkig te worden.

Het blijkt een belofte waar hij niet onderuit komt. De andere vrouwen in Gouwe handjes zijn Louis’ dochter Alice, schoonmaakster Suze, schoonzus Charlotta en callgirl Claire. Al deze vrouwen trachten invloed uit te oefenen op hoe Louis zijn nieuwe leven vorm moet geven en met wie. En al deze vrouwen hebben een bepaald belang bij Louis om deze voor zich te winnen.

De voorstellingsdata zijn 21, 22 en 23 oktober 2021. Voor reserveren klik hier.

Aanvang 20:00 uur  Ons Dezibel, Wilhelminalaan Harmelen. Entreeprijs € 10,–

24, 25 en 26 oktober 2019 Moordboek

By NORMAN ROBBINS

Als de oude Mister Tomb het tijdelijke met het eeuwige heeft verwisseld, blijven zijn zes kinderen niet onbemiddeld achter. Ze kunnen rekenen op zo’n slordige zeven miljoen pond en een kapitaal landhuis. Er is echter één “maar”! De schrijfster Ermyntrude Ashis is uitgenodigd om bij de opening van het testament aanwezig te zijn. De oude heer wil haar een legaat schenken, omdat haar damesromans de enige remedie waren tegen zijn slapeloosheid… Waaruit blijkt dat de overleden schavuit er rare gewoontes op nahield. Dat de appels niet ver van de boom vallen, blijkt ook hier weer, want de kinderen blijken het met de moraal niet zo nauw te nemen. Ze gunnen elkaar het licht in de ogen niet en om hun doel te bereiken schrikken ze niet terug voor een moord meer of minder. Dat er, als het doek voor de laatste keer valt, nog twee personen overblijven, is de grote verrassing van deze goed geschreven, spannende thriller.

Ga naar boven