ScreenShot179 (Small)Nu even niet
Vier mannen, komen al twintig jaar lang, sinds hun studententijd, eens per maand naar hetzelfde restaurant om daar met elkaar te eten. Melancholie is ze niet vreemd. Trouw houden ze zich aan een niet uitgesproken afspraak: ze bevinden zich in de ‘zeurvrije zone’. Ze praten over seks, over vriendschap en halen herinneringen op. Hun vrouwen (dingesen) begrijpen dat niet. Er wordt gelachen, er wordt niet gezeurd, ouwejongens krentenbrood. Toch blijkt gaandeweg het stuk dat er situaties zijn waarin toch wel hardop moet worden gezegd wat er aan de hand is. En dan is er aan “Nu even wel” geen ontkomen meer aan.

Nu even wel
Een  verhaal over vriendschap tussen vrouwen. Waar de mannen het hebben over vroeger, zitten de vrouwen helemaal in het nu. Vier vrouwen eten samen in hetzelfde restaurant. Alle vier kennen ze Michiel uit (‘Nu even niet’) en twee van hen op een speciale manier. In hun gesprekken gaat het over wonderonderbroeken en konijnenpantoffels, maar ook over echte gevoelens en bijzondere relaties. En wat betekent I.L.J.W.R. ? Oude wonden worden opengekrabd, nieuwe toegebracht.  Het bloed druipt nog net niet van tafel. Vrouwen hebben blijkbaar andere stilzwijgende afspraken dan mannen. En zouden ze niet soms moeten roepen: “Nu even niet”.

De schrijfster Maria Goos

Maria Goos is bekend als schrijfster van de televisieseries ‘Pleidooi’ en  ‘Oud Geld’.  Beide televisieseries grossieren in prijzen, waaronder diverse Gouden Kalveren. In 2002 spelen onder meer Peter Blok, Pierre Bokma en Gijs Scholten van Aschat het door Maria geschreven toneelstuk ‘Cloaca’  Het wordt een theaterhit, is verfilmd door ‘Kevin Spacey’ en wordt inmiddels in meer dan 20 landen gespeeld.

De voorstelling ‘Nu even niet, Nu even wel’ gaat net als in bovengenoemde series vooral over mensen, wat hen bezighoudt en hoe zitten de relaties met de mensen om hen heen in elkaar.
De teksten zijn herkenbaar, humorvol, schokkend, ontroerend, hard, warm.